Рада посилить кримінальну відповідальність за ДТП у стані сп'яніння
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада посилить кримінальну відповідальність за ДТП у стані сп'яніння

Рада посилить кримінальну відповідальність за ДТП у стані сп'яніння
Джерело:  online.ua

Члени Комітету Ради з питань правоохоронної діяльності зареєстрували законопроєкт про посилення кримінальної відповідальності за ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Зміни до Кримінального кодексу передбачають також введення відповідальності для людей, які завідомо передали керування автівкою людині, яка перебувала у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння. 

Джерело: сайт ВР

Проєктом закону №6240-2 також передбачено відповідальність не тільки для тих, хто вчинив ДТП, перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, але й, як і у випадку з алкоголем, для тих, хто допустив такого водія за кермо.

У випадку, якщо таки відбулась ДТП, в результаті якої потерпілий отримав тяжке тілесне ушкодження або помер, потрапити за грати на строк до 5 років може не лише водій, що перебував за кермом, але й водій, який передав авто іншим особам у стані сп’яніння або тим, хто не має прав.

На п'ять років пропонують збільшити строк позбавлення права керувати автівкою для осіб, що спричинили смертельну аварію у стані сп'яніння. Якщо нинішнє законодавство передбачає позбавлення права від 5 до 10 років для згаданих осіб, то зареєстрований у Раді проєкт пропонує позбавлення права керувати ТЗ на строк від 10 до 15 років.

Повторне смертельне масове ДТП 

Зазначені вище діяння, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, пропонують карати позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’ятнадцяти до двадцяти років.

Вчинення повторного смертельного масового ДТП пропонують карати позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами строком на двадцять років (наразі таке положення відсутнє).

ДТП в Харкові

Мабуть, Харків - місто, яке найчастіше згадують у сумній статистиці смертельних ДТП. Після того, як внаслідок резонансної аварії у жовтні 2018 року за участі Олени Зайцевої загинули п'ятеро людей, кримінальна хроніка неодноразово поповнювалась сповіщеннями про схожі катастрофи. Зокрема, 26 жовтня цього року 16-річний підліток на "Інфініті" на великій швидкості виїхав на червоне світло і збив чоловіка, як наслідок, чоловік загинув.

Тим часом вчора новообраний мер Харкова здивував журналістів, пояснивши таку кількість аварій в місті тим, що там "хороші дороги". Про це Ігор Терехов заявив під час виїзного засідання правоохоронного комітету Верховної Ради у Харкові.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?