Рада повертає обов’язкове декларування для чиновників. Але є одне "але"
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада повертає обов’язкове декларування для чиновників. Але є одне "але"

Рада повертає обов’язкове декларування для чиновників. Але є одне "але"
Джерело:  online.ua

5 вересня парламент України в цілому ухвалив законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників. З такою заявою виступив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

Джерело: Ярослав Железняк

Рада повертає обов’язкове декларування для чиновників, але є нюанс

Як зазначає народний обранець, це рішення своїми голосами підтримали 329 депутатів.

Вказано, що було ухвалено:

  • правку, яка уточнює перелік посадових осіб юридичної особи публічного права, які підпадають під антикорупційне законодавство (246 голосів)

  • правку про те, що якщо майно вказане в одному розділі, але не вказане в іншому, то це не вважається злочином (247 голосів)

  • правку, яка полягає в тому, що якщо майно декларується декілька років і його вже раз перевірили, то не можна повторно перевіряти (239 голосів).

Однак, що важливо розуміти, головна правка про негайне відкриття декларацій не набрала необхідну кількість голосів депутатів (199 з 226).

Чому відкриття реєстру декларацій є вкрай важливим

Як уже згадувалося раніше, у підготовлений до другого читання законопроєкт №9534 про відновлення декларування для чиновників внесено поправку про закритість реєстру декларацій ще на один рік.

Законопроєкт №9534 парламент України ухвалив в першому читанні 27 липня 2023 року.

Варто звернути увагу на те, що у меморандумі з Міжнародним валютним фондом за програмою розширеного фінансування EFF ухвалення закону про відновлення декларування є структурним маяком із терміном виконання наприкінці липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?