Рада призначила нового генпрокурора - усі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада призначила нового генпрокурора - усі подробиці

Рада призначила нового генпрокурора - усі подробиці
Джерело:  online.ua

Ірина Венедіктова офіційно отримала посаду генерального прокурора України після звільнення Руслана Рябошапки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на голосування у Верховній раді 17 березня.

Кандидатуру підтримали 269 народних депутатів. За традиційно виступила фракція "Слуга народу", а також об'єднання "За майбутнє", "Довіра" та кілька позафракційників. Проти - "Євросолідарність", "Голос", "Батьківщина".

Посада голови Офісу генпрокурора залишалася вільною з 5 березня. Тоді відбулися значні зміни у багатьох державних структурах, зокрема в уряді.

Венедіктова виступила з трибуни ради.

"Я зроблю все для того, щоб ви ніколи не подумали, що це рішення було помилкою. Обіцяю не продавати справи і не зливати їх. Ми відновимо правосуддя", - стверджує вона.

Нова генпрокурорка пообіцяла провести аудит справ та кадрів, продовжити реформу прокуратури й життєздатність установи після цього, знизити рівень злочинності та пожвавити роботу прокурорів.

Нагадаємо, від кінця грудня 2019 року Венедіктова керувала Державним бюро розслідувань після відставки його директора Романа Труби.

Як повідомляв ONLINE.UA, на позачерговому засіданні українського парламенту 5 березня народні обранці мають намір голосувати за відставку Руслана Рябошапки з посади генпрокурора. За попередніми даними, його місце може зайняти Ірина Венедіктова, яка наразі є тимчасовою виконувачкою обов’язків голови ДБР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?