Рада проголосувала за виплату 8 тис ФОПам та найманим працівникам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада проголосувала за виплату 8 тис ФОПам та найманим працівникам

Рада проголосувала за виплату 8 тис ФОПам та найманим працівникам
Джерело:  online.ua

Український парламент під час засідання 30 березня підтримав за основу і в цілому законопроєкт глави держави Володимира Зеленського №5300, яким пропонується виплатити 8 тисяч гривень підтримки для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун. Що важливо розуміти, мовиться про застрахованих працівників, щодо яких сплачено Єдиний соцвнесок за повний квартал. За це рішення проголосували 312 народних обранців, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Заступниця глави ОП Юлія Свириденко вже пояснила, що входить до законопроєкту "Про надання допомоги застрахованим особам". Вона зазначила, що, в першу чергу, це фінансова підтримка ФОП та найманих працівників, види діяльності яких будуть обмежені відповідно до того, що певна територія буде віднесена до червоної зони відповідно до постанови уряду України.

"Законопроєктом пропонується державна допомога з 2 джерел: перше – це держбюджет, це гарантована сума в розмірі 8 тисяч гривень, а друге джерело – це за рахунок коштів місцевих бюджетів, виключно у розмірі, який приймається відповідним рішенням місцевої ради з місцевого бюджету",- наголосила Юлія Свириденко.

За словами представниці ОП, в 2020 році такою допомогою скористалися 500 тисяч ФОПів та найманих працівників – цьогоріч діятиме схожий механізм.

Політикиня звернула увагу на те, що для розробки відповідних проєктів постанов уряд матиме 10 днів. Свириденко стверджує, що команда Кабміну вже до цього готується, тому затримок з виплатами не буде.

"Комітет рекомендував законопроєкт №5300 прийняти за основу та в цілому з урахуванням обговорених пропозицій депутатів. А саме, до проєкту включили працюючих пенсіонерів та пенсіонерів, які мають статус ФОП – вони також можуть отримати державну допомогу", - додала Галина Третьякова, очільниця комітету Ради з питань соцполітики та захисту прав ветеранів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у МОЗ попередили про введення повного локдауна  з зупинкою транспорту

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?