Рада провалила голосування за відставку Гройсмана
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада провалила голосування за відставку Гройсмана

Рада провалила голосування за відставку Гройсмана
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді не вистачило голосів для того, щоб відправити прем’єр-міністра Володимира Гройсман та весь склад Кабінету міністрів у відставку. За це проголосували 97 нардепів, з необхідних 226, передає ONLINE.UA.

Що цікаво, представниця парламентського комітету з правової політики та правової політики Наталія Новак наголосила, що комітет підтримав відставку прем'єр-міністра і для неї особисто це символічно, оскільки голосувала проти призначення Гройсмана.

"Він обіцяв показати свою роботу, але жодного разу не звітував про діяльність уряду під його керівництвом", - сказала вона.

 Очільник Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що його фракція буде голосувати за відставку Гройсмана і дорікнув за співпрацю з МВФ, тарифи і "торгівлю землею і дешевою робочою силою".

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак та лідер фракції БПП Артур Герасимов заявили, що політсили не будуть голосувати за відставку очільника уряду, оскільки країна поки знаходиться у турбулентному стані і відставка може мати загрозливі наслідки для воюючої країни.

Представник фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив, що політсила не голосувала за цей уряд, але буде голосувати за його відставку.

Окрім того, він поцікавився, де президент Володимир Зеленський, який мусить бути присутнім у парламенті під час голосування за відставку Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розповів, що новий уряд розпочне свою роботу після парламентських виборів, коли його буде сформовано новим складом депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?