Рада провалила легалізацію вогнепальної зброї — навіть за законопроєктом Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада провалила легалізацію вогнепальної зброї — навіть за законопроєктом Авакова

Рада провалила легалізацію вогнепальної зброї — навіть за законопроєктом Авакова
Джерело:  online.ua

Дискусія про легалізацію вогнепальної зброї в Україні вже тривалий час знаходиться на обговоренні. Упродовж кількох останніх місяців тему коментували через одразу два законопроєкти, які зареєстрували у Верховній Раді. розробниками одного з них стали представники Міністерства внутрішніх справ, вони позиціонували свій документ як кращу альтернативу першому. У четвер, 4 березня, народні депутати провалили голосування щодо кожного з них у першому читанні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання Ради.

За оприлюдненими першим розглядали законопроєкт № 4335, а після вже “альтернативний” ; 4335-й. Другий відрізняється чітко прописаною забороною на володіння короткоствольною зброєю.

Також нардепи не змогли підтримати відправку обох законодавчих ініціатив на доопрацювання.

Пізніше на розгляд нардепів представили законопроєкт, який пропонує внесення змін до ККУ та КУпАП для реалізації положень закону “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї” (№ 4336). Рішення пропонувало ввести три категорії вогнепальної зброї:

  • автоматична вогнепальна зброя (A);

  • гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя, травматична (B);

  • довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя (D);

  • довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя (E).

Цей законопроєкт парламент також відхилив.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ виступили з критикою одного з моментів процесу легалізації вогнепальної зброї в Україні. Заступник голови відомства Антон Геращенко стверджує, що вони не мають намір просувати дозвіл на володіння короткоствольною зброєю.

У країнах, де існує повний дозвіл на володіння зброєю, зокрема й короткоствольною, зашкалює показник смертності людей. Наприклад, у Сполучених Штатах тільки від рук поліцейських щороку гинуть від 800 до 1000 осіб, а вогонь на ураження правоохоронці відкривають через збройну загрозу з боку порушника. Там кількість вогнепальних засобів сягає в цілому сотні мільйонів одиниць — саме у приватній власності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?