У Авакова уточнили зброю, яку хочуть легалізувати в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Авакова уточнили зброю, яку хочуть легалізувати в Україні

У Авакова уточнили зброю, яку хочуть легалізувати в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ виступили з критикою одного з моментів процесу легалізації вогнепальної зброї в Україні. Заступник голови відомства Антон Геращенко стверджує, що вони не мають намір просувати дозвіл на володіння короткоствольною зброєю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства.

За його словами, у Верховній Раді вивчають позиції двох законопроєктів з цієї теми - №4335 та №4335-1. Разом з МВС ідею про заборону на володіння короткостволами підтримали у Національній поліції.

“Наразі обіг зброї в Україні регулюється лише наказом міністра внутрішніх справ №622. Закон потрібний, але ми категорично проти обігу короткоствольної зброї. Це і позиція Президента України також, вона висловлена у відповіді на петицію про дозвіл на короткоствольну зброю”, - наголосив Геращенко.

Він пояснив, сьогодні в Україні можна без жодних проблем купити гладкоствольну зброю, якщо особі власника виповнився 21 рік. Для цього необхідна відсутність алкогольної, наркотичної залежностей і нормальне психічне здоров’я.

Для осіб старше 25 років можна придбати нарізну зброю, якщо вони відповідають попереднім критеріям, а також не мають судимостей. Заступник Арсена Авакова назвав такі засоби цілком достатніми для оборони житла.

Натомість у країнах, де існує повний дозвіл на володіння зброєю, зокрема й короткоствольною, зашкалює показник смертності людей. Наприклад, у Сполучених Штатах тільки від рук поліцейських щороку гинуть від 800 до 1000 осіб, а вогонь на ураження правоохоронці відкривають через збройну загрозу з боку порушника. Там кількість вогнепальних засобів сягає в цілому сотні мільйонів одиниць — саме у приватній власності.

“У Великобританії, де немає дозволу на короткоствольну зброю, кількість умисних вбивств – одне на 100 тисяч жителів. В Японії – 0,2, в Україні – 4,5, в США – 5, в Молдові – 7 вбивств на 100 тисяч жителів”, - навів інші дані Геращенко.

Він наголосив, що Україні не потрібна така статистика смертності громадян та поліцейських.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ уточнили певні положення одного з законопроєктів, яким пропонується легалізувати цивільну вогнепальну зброю. Начальник департаменту комунікацій Артем Шевченко назвав неприпустимою присутність озброєних цивільних громадян на вулицях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?