У Авакова уточнили деталі законопроєкту про легалізацію вогнепальної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

У Авакова уточнили деталі законопроєкту про легалізацію вогнепальної зброї

У Авакова уточнили деталі законопроєкту про легалізацію вогнепальної зброї
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ уточнили певні положення одного з законопроєктів, яким пропонується легалізувати цивільну вогнепальну зброю. Начальник департаменту комунікацій Артем Шевченко назвав неприпустимою присутність озброєних цивільних громадян на вулицях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “РБК-Україна”.

За його словами, вогнепальну зброю, наприклад — пістолети, можна буде використовувати виключно для захисту помешкання.

“Зброя потрібна для самозахисту, так. Але для самозахисту місця проживання людини”, - наголосив Шевченко.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано два законопроєкт про легалізацію цивільного володіння вогнепальною зброєю. Один з них подало МВС, у їхній ініціативі наявне положення про заборону прихованого носіння зброї.

Нагадаємо, володіння та, відповідно, використання вогнепальної зброї з боку цивільного населення — давня дискусія для української політики та суспільства. Такі ініціативи висували у різний час, однак до реальної легалізації справа ще не доходила.

Представники МВС водночас нещодавно оголошували, що посилюватимуть контроль за обігом зброї на тлі збройних нападів у 2020 році, наприклад — захоплення автобусу з заручниками в Луцьку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді відзначили дискусійність законопроєкту про легалізацію цивільної вогнепальної зброї. Спікер парламенту Дмитро Разумков наголосив, що документ №4335 потребує подальшого доопрацювання.

У середині січня представники парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності рекомендували ухвалити у першому читанні проєкт №4335 “Про обіг цивільної вогнепальної зброї та бойових припасів до неї”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?