Рада російських отаманів вимагає від українців компенсацію за використання слова «козаки»
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Рада російських отаманів вимагає від українців компенсацію за використання слова «козаки»

Рада російських отаманів вимагає від українців компенсацію за використання слова «козаки»
Джерело:  online.ua

Рада отаманів Росії вимагає від українського розробника відеоігор GSC Game World частку з доходів, отриманих від популярної гри «Козаки». Російські отамани переконані, що тільки вони можуть використовувати цей бренд.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на cyber.sports.ru, отамани претендують на 10% від доходів GSC Game World, отриманих від відеогри «Козаки». Це приблизно 4 мільйони доларів.

У випадку невиконання їхніх вимог, Рада отаманів погрожує заблокувати усі рахунки та сервера української компанії.

«Тільки ми маємо повне право на використання імені та бренду «Козаки». Наші адвокати за кордоном вже підготували позов до Міжнародного Суду. Вони вважають, що ми суд виграємо», – заявив представник Ради отаманів Росії Геннадій Ковальов.

Цікаво, що координатор козацтва по роботі зі ЗМІ Валерій Розанов вирішив частину грошей, які вони збираються отримати від компанії GSC Game World, передати українським козакам. Щоправда, невідомо, яку суму та кому саме.

«Козаки» – це серія комп’ютерних стратегій в реальному часі, які випускаються з 2001 року. Крім цієї гри компанія-розробник GSC Game World відома також серією ігор S.T.A.L.K.E.R.

Нагадаємо, що не так давно російські комуністи висловили вимогу заборонити комп’ютерну гру «Секс зі Сталіним».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?