Рада розгляне закон про доступ населення до вогнепальної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада розгляне закон про доступ населення до вогнепальної зброї

Рада розгляне закон про доступ населення до вогнепальної зброї
Джерело:  online.ua

На думку голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, парламент підтримає законопроєкт про дозвіл населенню володіти вогнепальною зброєю.

Джерело: сайт Верховної Ради

Українцям можуть дозволити володіти вогнепальною зброєю

Всі питання, які виникали в попередньому законопроекті, з цього законопроекту прибрані... Навіть збільшилася кількість підписантів цього законопроекту. І я дуже переконаний, що в першому читанні він буде підтриманий, - зазначив Стефанчук.

За словами голови парламенту, законопроєкт має всі необхідні критерії, які забезпечують право громадян на самозахист та володіння вогнепальною зброєю без виникнення загроз для життя та здоров'я інших людей.

Це все передбачене в цьому законопроекті. Ми його, я думаю, проголосуємо в першому читанні і будемо спостерігати за ситуацією. У разі необхідності, я глибоко переконаний, що Верховна Рада проголосує і в другому, і в цілому цей законопроект для того, щоб кожен громадянин України отримав святе право на самозахист, - наголосив Стефанчук.

Розгляд законопроєкту про доступ цивільного населення до вогнепальної зброї має бути розглянутий вже наступного тижня.

Голова фракції "Слуга народу" Давід Арахамія повідомив, що минулого разу, коли у парламенті розглядали це питання, позиція депутатів сильно різнилась, оскільки половина нардепів підтримувала право українців на володіння короткоствольною вогнепальною зброєю, тоді як інша - була категорично проти.

Арахамія повідомив, що у новому законопроєкті взагалі не розглядається питання про право на володіння та зберігання короткоствольної вогнепальної зброї.

Зокрема, законопроєкт передбачає надання дозволу українцям на володіння автоматичною вогнепальною зброєю, довгоствольною вогнепальною гладкоствольною зброєю, пневматичною зброєю калібру більше 4.5 мм та швидкістю пострілу понад 150 м/с, зброєю під набій "Флобера" калібру більше 4 мм; короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю та гладкоствольною короткоствольною вогнепальною зброєю менш летальної дії, довгоствольною вогнепальною нарізною і комбінованою вогнепальною зброєю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?