Рада схвалила запровадження санкцій проти Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада схвалила запровадження санкцій проти Ірану

Рада схвалила запровадження санкцій проти Ірану
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України ухвалила рішення про запровадження санкцій щодо Ірану протягом 50 років.

Джерело: народний депутат Олексій Гончаренко

Рада схвалила запровадження санкцій проти Ірану

Законопроект про введення санкцій щодо ісламської республіки було підтримано 328 парламентаріями.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс до ВР проект ухвали про введення санкцій проти Ірану на 50 років, який підтримав Раду національної безпеки та оборони України (РНБО).

За словами парламентаря, санкції запровадили, зокрема через надання Тегераном Москві дронів та озброєння для обстрілу українських міст.

Після того, як вони допомагають Росії, надають сотні "шахедів", які "кошмарять" наші міста, треба ще й розривати дипломатичні відносини. Санкції — це добре, але замало, — написав нардеп.

Санкції проти Ірану

Згідно з офіційним документом, введені санкції проти ісламської Республіки Іран діятимуть протягом 50 років та охоплюватимуть широкий спектр заходів, що включають повну заборону на торгові операції, припинення транзиту ресурсів, заборону на польоти та транспортування на території України, а також запобігання виведенню капіталу резидентами Ірану.

Крім того, пропонується запровадити заборону на інвестиції в Іран та передачу технологій, а також прав на об'єкти інтелектуальної власності резидентами України.

Організацією та контролем виконання санкцій займатиметься Кабінет Міністрів, Служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Національний банк та інші компетентні державні органи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?