Рада спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО

Рада спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО
Джерело:  online.ua

Верховна Рада схвалила закон, яким процедура декларування військової техніки та інших товарів під час ввезення військової техніки в Україну уніфікується за стандартами НАТО.

Джерело: голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев

Рада спростила процедуру ввезення військової техніки з країн НАТО

Закон №9402 вносить зміни до Митного кодексу та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів.

Законопроєктом пропонується дозволити під час митного оформлення вантажів від підрозділів збройних сил держав-членів ЄС та НАТО, які допущені на територію України, замість митної декларації використовувати Форму 302 за формою держави, з якої направляються такі підрозділи.

Також застосування Форми 302 дозволяється в митних режимах тимчасового ввезення, тимчасового вивезення, реекспорту, реімпорту та транзиту.

За словами нардепа, документ розроблено а рамках реалізації курсу України на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО.

Україна отримає дрони нового покоління

Як зазначає пресслужба концерну, розвідувальний безпілотний літальний апарат нового покоління Luna NG з повітряною підтримкою ближнього радіуса дії незабаром почне діяти на території нашої країни.

Окрім того, наголошується, що вказані системи надійдуть ЗСУ від імені Німеччини протягом поточного року.

Згідно з останніми даними, "пакет безпілотників" буде складатися з наземної станції управління з кількома дронами, пускової катапульти та військових вантажівок.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?