Армія РФ почала наступ на Луганщині — The Hill
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ почала наступ на Луганщині — The Hill

Армія РФ почала наступ на Луганщині —  The Hill
Джерело:  online.ua

На тлі уваги до контрнаступу ЗСУ злочинна армія РФ почала тихий наступ у Луганській області, намагаючись завадити подальшому просуванню українських військових. 

Джерело:   The Hill

Що відомо про контрнаступ армії РФ на Луганщині  

У матеріалі видання зазначається, що новий контрнаступ злочинної армії РФ на Луганщині значно скромніший за спроби атак взимку цього року, однак він здатний впливати на контрнаступ ЗСУ та відволікати увагу та ресурси українських військових.

Автори матеріалу підкреслюють, що наразі військові злочинці армії РФ доволі швидко підійшли до Куп'янська на Харківщині і у разі його взяття російська армія посилить власний контроль над цією ділянкою фронту.

Марк Канчіан, старший радник Центру стратегічних і міжнародних досліджень, сумнівається, що Росія зможе просунутися вперед. Але якщо це станеться, за його словами, це стане серйозним ударом по Україні в небезпечний момент.

На це варто звернути увагу. Якщо росіяни досягнуть тут якогось прогресу, то це дійсно велика справа. Для українського наративу про контрнаступ було б руйнівним, якби росіяни змогли захопити Куп'янськ... якщо вони зможуть зробити це в момент, коли український контрнаступ завис в оборонній зоні, це буде дуже потужний провал і, я думаю, дуже бентежить західних прихильників, - наголосив Канчіан.

У той же час офіційні особи в Україні підвердили журналістам видання, що військові злочинці армії РФ посилюють власні атаки в районі Куп'янська.

Окрім цього армія РФ просувається з Кремінної в бік Лиману.

Чим загрожуватиме Україні подальший наступ армії РФ 

 Арам Шабанян, менеджер зі збору інформації з відкритих джерел аналітичного центру New Lines Institute, сказав, що Росія домоглася успіхів, але "не захоплює великі міста і не захоплює українські позиції".

Вони намагаються змусити українців перекинути свої сили на інше поле бою, одночасно промацуючи, де є слабкі місця, - пояснює аналітик.

Шабанян також підкреслив, що Росія вже витратила більшу частину своїх ресурсів і навряд чи зможе провести будь-яку велику наступальну операцію до наступного року, і цю оцінку поділяють більшість військових аналітиків.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?