Рада спростила вирубку Карпат - екологи б'ють на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада спростила вирубку Карпат - екологи б'ють на сполох

Рада спростила вирубку Карпат - екологи б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

За словами екологів, ухвалений парламентом та підписаний президентом закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах насправді спрощує рубку деревини. Про це повідомляє організація "Екологія. Право. Людина", передає ONLINE.UA.

Вказано, що після першого читання законопроєкт дійсно відповідав задекларованій меті і вносив заборони на проведення суцільних рубок оздоровлення та формування лісів. Водночас завдяки поправкам № 6, № 11 та № 21, авторами яких є народні депутати Олег Бондаренко ("Слуга народу") та Степан Івахів (депутатська група "За майбутнє") законопроект, навпаки, лише спрощує вирубку лісів Карпат.

 Екологи стверджують, що закон:

- знімає мораторій на проведення рубок головного користування в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, що розташовані вище 1100 метрів над рівнем моря; у берегозахисних ділянках лісу тощо);

- не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок, дозволяє проведення поступових рубок головного користування (можна буде зрубати ліс за декілька прийомів, лишивши на його місці підріст висотою 0,5-1,5 метра), які за фактом не сильно відрізняються від суцільних)

- дозволяє використання будь-яких видів техніки для проведення лісозаготівлі.

Окрім того, вказано, що прийнятий законопроєкт підтримало Державне агентство лісових ресурсів.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня нардепи Верховної ради  підтримали законопроєкт про жорстке покарання за кнопкодавство. Зокрема, порушників чекають штрафні санкції та кримінальне провадження. У президії парламенту пояснили, що такі вчинки стануть роботою слідчих, а не просто призведуть до обговорення у фракції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?