Рада ухвалила надзвичайно важливе для українців рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила надзвичайно важливе для українців рішення

Рада ухвалила надзвичайно важливе для українців рішення
Джерело:  online.ua

Народні депутати під час планового засідання у Верховній Раді підтримали законопроєкт щодо державної допомоги новонародженим. Документ "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" повертає одноразовий "пакунок малюка". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

За оприлюдненими деталями, підтримали проєкт 264 народних депутати.

"Метою законопроєкту є забезпечення правового припису щодо надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". З цією метою пропонується внести зміни до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", - говориться у пояснювальній записці.

Згідно з коментарями авторів, держава проводить публічні закупівлі без зазначеної допомоги, яка б була закріплена на законодавчому рівні. Документ №3006а усуває ваду навколо одноразової допомоги новонародженим.

Напередодні Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики виступив з рекомендацією про ухвалення законопроєкту, це підтвердила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Також напередодні підкомітет з питань сім'ї та дітей опрацював 59 поправок до проєкту, частку з них у відомстві підтримали. Наприклад, про опцію монетизації для родин, які надають перевагу безпосередньо коштам — такий механізм почне роботу вже з 1 липня 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні Кабмін затвердив нові правила отримання одноразової допомоги при народженні дитини. Йдеться про так звані бебі-бокси ("пакети малюка"), які раніше видавали батькам після народження дитини у пологовому будинку.

Уряд вирішив змінити механізм надання такого виду допомоги, замінивши її на грошову компенсацію. З 1 вересня замість одноразової допомоги (після закінчення "пакунків малюка" в регіонах) буде надаватися грошова у розмірі 5 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?