З 1 вересня - Кабмін повідомив чудові новини українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

З 1 вересня - Кабмін повідомив чудові новини українцям

З 1 вересня - Кабмін повідомив чудові новини українцям
Джерело:  online.ua

Кабмін затвердив нові правила отримання одноразової допомоги при народженні дитини. Йдеться про так звані бебі-боксі ("пакети малюка"), які раніше видавали батькам після народження дитини у пологовому будинку. Уряд вирішив змінити механізм надання такого виду допомоги, замінивши її на грошову компенсацію. З 1 вересня замість одноразової натуральної допомоги (після закінчення "пакунків малюка" в регіонах) буде надаватися грошова допомога в розмірі 5 тисяч гривень - саме в таку суму чиновники оцінили вміст бебі-боксів, в котрих було все необхідне для новонародженого (пелюшки, підгузники, одяг, засоби гігієни, іграшки та інші засоби першої необхідності для дитини). Про це 30 серпня повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає ONLINE.UA.

"Міністерство з 1 вересня 2020 починає реалізацію пілотного проєкту по монетизації одноразової натуральної допомоги "пакет малюка", яким передбачено надання замість натуральної допомоги цільової грошової компенсаційної в розмірі 5 тис. гривень", - йдеться в повідомленні міністерства.

Нововведення вже доведені до відома структурних підрозділів з питань соціального захисту населення в областях і регіонах країни.

Нагадаємо, рішення про монетизацію одноразової допомоги при народженні дитини за програмою "Пакет малюка" уряд прийняв 29 липня 2020 року. Чиновники вирішили, що у батьків повинно бути право вибирати, що для їхнього малюка необхідно: чи потрібен їм одяг, якщо у них вже є діти, особливо діти, які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію та їй не підходять засоби, передбачені в натуральній формі пакета.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда ЮНІСЕФ звернулася з невідкладним проханням до команди українського лідера Володимира Зеленського. В організації, яка діє під егідою ООН, просять не скасовувати видачу бебі-боксів в Україні, який видавався батькам при народженні дитини в рамках програми "пакет малюка". У ЮНІСЕФ вважають таку допомогу сім'ям критично важливою, так як на суму компенсації в розмірі 5 тисяч гривень, яку пропонує Кабмін замість бебі-боксу українським сім'ям, батьки не зможуть купити всю дитячу продукцію, яка була передбачена в "пакеті малюка".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?