Рада ухвалила закон про вогнепальну зброю для цивільних
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила закон про вогнепальну зброю для цивільних

Рада ухвалила закон про вогнепальну зброю для цивільних
Джерело:  online.ua

3 березня Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України", який передбачає можливість отримання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні.

Джерело: преслужба ВРУ

Мирному населенню дозволили носити зброю у воєнний час

Проєктом акта пропонується передбачити можливість отримання вогнепальної зброї та боєприпасів до неї цивільними особами протягом дії воєнного стану в Україні, а також обов’язок їх повернення протягом 10 днів після припинення або скасування такого стану, - написано у пояснювальній записці до закону.

Варто зазначити, що цивільні особи не нестимуть відповідальності за застосування отриманої вогнепальної зброї проти осіб, які здійснюють збройну агресію проти України.

Нагадаємо, що 23 лютого, ВРУ ухвалила у першому читанні законопроєкт про цивільний обіг зброї (№5708)."За" проголосували 274 народні депутати.

Метою законопроекту є посилення дотримання режиму законності в питаннях визначення правового режиму власності на зброю, закріплення основних прав та обов'язків громадян і юридичних осіб щодо виробництва, набуття, володіння, розпорядження та використання зброї і боєприпасів, врегулювання інших суспільних відносин, що безпосередньо з цим пов'язані, - йдеться у записці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?