Рада ухвалила законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ухвалила законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи в Україні

Рада ухвалила законопроєкт про врегулювання дистанційної роботи в Україні
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт про “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи”. Його підтримали у четвер, 4 лютого, 322 представники парламенту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Ради.

За оприлюдненими даними, законопроєкт передбачуваний для коригування наявних правил дистанційної роботи, на яку почали масово переходити люди в умовах пандемії.

“Законом передбачено вдосконалення правових відносин у сфері регулювання дистанційної та надомної роботи. Законом запроваджується два самостійних види (форми) роботи — дистанційна та надомна”, - наголосили у парламенті.

Роботодавець, згідно з ухваленим документом, під час укладання трудового договору про відповідні режими роботи отримуватиме дані про місце проживання чи інше місце, де людина працюватиме. Це необхідно для належного оформлення працівника.

“Законом забезпечено можливість ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами”, - додали у Раді.

Також працівник має право на дистанційне виконання обов’язків у поєднанні зі звичним режимом на реальному робочому місці у відповідному приміщенні, забезпеченому роботодавцем.

“Законом покладено на власника або уповноважений ним орган зобов’язання щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території і у приміщеннях власника. Законом внесено відповідні зміни до Кодексу законів про працю України, Закону України “Про охорону праці”, - резюмувала пресслужба.

Як повідомляв ONLINE.UA, на сайті Верховної Ради зареєстровано законопроєкт про подвійне громадянство України. Документом пропонується внести зміни до закону "Про громадянство", щоб українці мали право отримувати громадянство іноземної держави без втрати громадянства України, а іноземці могли отримувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?