Рада раптово відклала розгляд законопроєктів про КСУ: уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада раптово відклала розгляд законопроєктів про КСУ: уже відома причина

Рада раптово відклала розгляд законопроєктів про КСУ: уже відома причина
Джерело:  online.ua

5 листопада офіційно стало відомо, що український парламент не розглядатиме цього пленарного тижня законопроєкт щодо відновлення електронного декларування, яке скасував Конституційний Суд України. Варто звернути увагу на те, що головна причина це те, що народний обранець від "Слуги народу" Олександр Дубінський вніс на розгляд альтернативний документ. За словами очільника ВРУ Дмитро Разумков, в понеділок, 2 листопада, майже всі депутатські фракції та групи досягли єдиної позиції щодо його проєкту закону про відновлення е-декларування (один із авторів документу – сам спікер Ради – ред). Він стверджує, що підписалися під цим законопроєктом 126 нардепів, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

"Але з незрозумілих для мене причин напередодні, 4 листопада, один із наших колег Олександр Дубінський вніс альтернативний проєкт закону під №4304-1. Сталося це після того, як нардепи розглянули попередній документ на комітеті та досягли єдиної позиції винести його на розгляд у залі Ради 5 числа", – розповів Дмитро Разумков.

Також спікер Верховної Ради наголосив, що профільний комітет розглянув його законопроєкт і запропонував ВРУ взяти його за основу та в цілому.

"Я не буду коментувати цю дію. Але ви знаєте, що Верховна Рада не порушує закон. Ми сьогодні не можемо розглянути цей закон, тому ще немає висновку комітету", – пояснив Дмитро Разумков.

Окрім того, очільник українського парламенту запропонував народним обранцям скоротити терміни та розглянути цей законопроєкт наступного пленарного тижня – з 17 по 20 листопада. Як стверджує сам Дмитро Разумков, розглянути його законопроєкт повинні із іншим пакетом документів, "що є важливими задля врегулювання кризи". Трохи пізніше нардепи все-таки проголосували за скорочення термінів.

Як повідомляв ONLINE.UA, фракції "Голосу", "Європейської солідарності", "Опозиційної платформи – За життя" та депутатська група "За майбутнє" у Верховній Раді розповіли, що виступають проти прийняття законопроєкту авторства глави держави Володимира Зеленського та вже пояснили свою позицію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?