Рада відмовилася підтримувати законопроєкт Зеленського - у чому причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рада відмовилася підтримувати законопроєкт Зеленського - у чому причина

Рада відмовилася підтримувати законопроєкт Зеленського - у чому причина
Джерело:  online.ua

Законопроєкт президента Володимира Зеленського про так званих інвестиційних нянь повинен був розглянутий у парламенті 14 липня. Нардепи, утім, вирішили не включати його у порядок денний засідання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на позачергове засідання Верховної Ради.

За офіційними даними, законопроєкт №3760 підтримали лише 209 нардепів, тож його не внесли на розгляд.

Нагадаємо, цей документ затверджує створення інституту державних менеджерів, які працюватимуть з особливо значними інвесторами, допомагаючи тим орієнтуватися в українському бізнесі. Саме тому їх назвали "інвест-нянями".

Водночас у законопроєкті говориться про державну підтримку інвесторам — податкові пільги завдяки будівництву чи реконструкції інфраструктури державним коштом. Обсяг підтримки не повинен перевищувати 30% від обсягу інвестицій у відповідний проєкт.

Також відомо, що менеджерів отримають інвестори, які вкладатимуть еквівалентно від 30 мільйонів євро. Іншими вимогами стануть — створення щонайменше 150 робочих місць при середній зарплаті не менше як на 15% вищою за середню зарплату у галузі в регіоні за попередній рік. Проєкт має бути завершеним упродовж 5 років.

Інвестиції та особливий підхід до них за допомогою інвестиційних менеджерів — анонс, який зробила команда президента Володимира Зеленського ще 2019 року.

У понеділок та вівторок, 13 та 14 липня, нардепи зібралися на позачергові засідання.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про так званих інвестиційних нянь. За офіційними даними, документ "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями" під номером 3760 зареєстрували у середу, 1 липня. Його передали на розгляд президії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?