Рада відправила Гончарука та уряд у відставку - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відправила Гончарука та уряд у відставку - що відомо

Рада відправила Гончарука та уряд у відставку - що відомо
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради підтримали відставку українського уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію засідання парламенту у середу, 4 березня.

За наявними даними, свої голоси на користь усунення чинного Кабміну надали 353 нардепи. Вони голосували за відставку прем'єра, однак це означає автоматичну відставку всіх міністрів.

Нагадаємо, вже колишній уряд сформували 29 серпня, під час першого засідання Ради IX скликання.

Відомості про відставку курсували протягом останнього тижня. Напередодні, 3 березня, Гончарук написав заяву про відставку та спрямував її до парламенту. Там пізніше оприлюднили проєкт офіційної постанови про його усунення.

На 16:00 середи, 4 березня, президент Володимир Зеленський скликав позачергову зустріч нардепів у раді для голосування щодо кадрового питання навколо уряду. Він особисто виступив з трибуни на початку засідання та розкритикував окремі моменти в роботі уряду, визнавши досягнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський в ході виступу у Раді, поскаржився на те, що уряд Олексія Гончарука не зміг впоратися із поставленими завданнями. Глава держави безжалісно розкритикував дії Кабміну щодо боротьби із контрабандою, високі премії в уряді, а також згадав про падіння промисловості за останні місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?