Рада відреагувала на звернення Авакова - що вирішили нардепи
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відреагувала на звернення Авакова - що вирішили нардепи

Рада відреагувала на звернення Авакова - що вирішили нардепи
Джерело:  online.ua

Нардепи Верховної Ради під час позачергового засідання у понеділок, 13 липня, ухвалили важливе рішення. Парламентарі підтримали законопроєкт про посилення відповідальності за п'яне водіння автомобілів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС.

Згідно з оприлюдненими даними, повторне порушення правил призведе до адміністративного арешту на 10 діб, позбавлення прав на 3 роки. Водночас документ збільшив штрафи за від'їзд з міста аварії.

"Зокрема, за керування транспортним засобом у стані сп’яніння передбачається штраф 10 200 гривень (600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням прав на один рік. Повторне протягом року порушення потягне 20 400 (1 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки або адміністративний арешт на строк 10 діб", - пояснили у міністерстві.

Також зазначається, третє порушення — це штраф у 40 800 гривень, а також позбавлення прав на 10 років. Інша міра покарання — арешт на 15 діб з вилученням прав.

"Ухвалення цього законопроєкту сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП", - наголосив напередодні міністр Арсен Аваков.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 липня глава МВС Арсен Аваков звернувся з нагальною вимогою до парламенту в найкоротші терміни прийняти законопроєкт який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП в стані алкогольного сп’яніння. Це сталося на тлі трагічної ДТП під Києвом, винуватцем якої став п'яний водій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?