Рада визнала Ічкерію окупованою РФ і засудила геноцид чеченців
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада визнала Ічкерію окупованою РФ і засудила геноцид чеченців

Рада визнала Ічкерію окупованою РФ і засудила геноцид чеченців
Джерело:  online.ua

18 жовтня Верховна Рада України офіційно визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією, а також засудила геноцид чеченського народу.

Джерело: Телеграм-канал депутата Ярослава Железняка

Верховна Рада визнала Ічкерію окупованою РФ

Рада підтримала визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою Російською Федерацією і засудження вчинення геноциду чеченського народу, - йдеться в заяві народного обранця.

За його словами, це рішення підтримали 287 нардепів.

Таким чином Україна не визнає окупації Росією території Ічкерії і вважає існуючий режим на цій території окупаційним.

Фото - скриншот

Окрім того, офіційний Київ публічно закликав країни-члени ООН та міжнародні організації розслідувати російські злочини в Ічкерії і притягнути винних до відповідальності та визнати країну окупованою Росією.

Що важливо знати про ситуацію в Ічкерії

У 1994-1996 рр. тривала перша війна між Ічкерією та Росією, у якій перемогла Ічкерія - після цього було визнано незалежність країни.

Армія РФ вбила сотні тисяч мирних мешканців Ічкерії, Росія втратила, за чеченськими даними, до 80 000 тисяч солдат вбитими, але офіційно РФ визнає втрати у 5,5 тис. солдатів.

На стороні Ічкерії воювали добровольці з України.

Попри мирний договір, російські спецслужби вбили першого президента Ічкерії Джохара Дудаєва.

У 1999 році під приводом нібито "захисту мирних громадян" РФ розпочала другу війну із Ічкерією і окупувала країну. Партизанська війна в країні тривала до 2009 р.

Росія визнала Ічкерію суб'єктом РФ "Чеченською Республікою", а креатурою Кремля там став Ахмат Кадиров. Після вбивства Кадирова старшого на посту його замінив син - Рамзан.

Не можна також не згадати про те, що у Чечні високий рівень безробіття, низький рівень економічного росту, освіти, інвестиційного потенціалу, але високий рівень корупції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?