Рада запропонувала вирішення проблеми росту цін на комуналку
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада запропонувала вирішення проблеми росту цін на комуналку

Рада запропонувала вирішення проблеми росту цін на комуналку
Джерело:  online.ua

28 січня парламент України підтримав проєкт постанови про заходи, спрямовані на соціальний захист населення через підвищенням тарифів на комунальні послуги. Варто звернути увагу на те, що ці заходи повинні вжити Кабінет міністрів, Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Антимонопольний комітет. Ініціаторами проєкту постанови номер 4650 стали очільник Верховної Ради Дмитро Разумков, його перший заступник Руслан Стефанчук та глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Зазначимо, що це рішення підтримали 337 народних обранців, жоден із нардепів не виступив проти проєкту постанови, утрималися 27 парламентарів, не брали участь у голосуванні також 27 депутатів. Всього ж голосували 365 народних обранців. В ході детального обговорення постанови парламентарі наголошували на нещодавньому зростанні цін і на фінансовому ударі, якого зазнали через це українці.

Що пропонують депутати у цього документі:

  • Запровадити державне регулювання тарифів на теплову енергію, постачання гарячої води, електроенергії та природного газу.

  • Встановити окремий тариф на електричну енергію за споживання до 100 кВт/год на місяць (включно).

  • Встановити окремий тариф на електроенергію для будинків за споживання до 3 тисяч кВт/год на місяць (включно).

  • Удосконалити механізм підтримки вразливих споживачів.

  • Розглянути можливість компенсації витрат за обсяг спожитої електроенергії до 3 тисяч кВт/год на місяць (включно). Мовиться про компенсацію споживачам, що проживають у будинках.

Варто також нагадати, що нещодавно глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що уряд планує сформувати механізм компенсації надмірних витрат українським громадянам, які мають електричне опалення. Посадовець також запевнив, що ціни на газ, тепло та гарячу воду не будуть підвищувати до кінця опалювального сезону. Окрім того, Шмигаль нагадав усім, що "Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії й газу", а тому вже "немає тарифів – є ціна на електроенергію і є ціна на природний газ". Це означає, що ціна на газ для українців формується на ринку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Шмигаль розповів про спосіб боротьби з підвищенням тарифів на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?