Шмигаль розповів про спосіб боротьби з підвищенням тарифів на газ
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль розповів про спосіб боротьби з підвищенням тарифів на газ

Шмигаль розповів про спосіб боротьби з підвищенням тарифів на газ
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль повідомив, що його команда має намір укрупнити українські облгази. За словами політика, в уряді планують ввести в них тимчасові адміністрації. Як стверджує посадовець, низка нововведень дисциплінують ринок розподілу газу. Тож уряд спільно з парламентським комітетом ініціює прийняття законопроєкту про укрупнення облгазів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт українського парламенту.

"Також введення спецрахунків та тимчасової адміністрації, що дисциплінує ринок розподілу газу і не дозволить монопольно підвищувати тарифи", – наголосив очільник Кабміну.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Денис Шмигаль офіційно заявив, що уряд планує сформувати механізм компенсації надмірних витрат українцям, які мають електричне опалення. Як стверджує політик, ціни на газ, тепло та гарячу воду не будуть підвищувати до кінця опалювального сезону. За його словами, ці та інші кроки Кабмін запланував або вже здійснив на шляху до врегулювання проблеми високих цін на комунальні послуги.

Окрім того, представник уряду зазначив, що "Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії й газу", а тому вже "немає тарифів – є ціна на електроенергію і є ціна на природний газ". Це означає, що ціна на газ для українських громадян формується на ринку. Денис Шимгаль наголосив, що він та його команда повинні зробити низку кроків, "щоб цей молодий ринок почав працювати коректно, правильно, зручно для людей".

Нагадаємо, з 1 січня в нашій країні суттєво зросли тарифи на комунальні послуги - це спровокувало машстабну хвилю протестів. У ситуацію за дорученням Володимира Зеленського втрутився Кабмін, який вже знизив тарифи на газ. Однак глава держави все одно наказав перевірити всі тарифи, які діють в Києві і містах України, щоб припинити спекуляції на рівні місцевої влади. Відповідне завдання він поставив керівнику Офісу Президента України Кирилу Тимошенко, який відповідає за регіональну політику.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  Кабмін попередив про меморандум  щодо тарифів на тепло й гарячу воду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?