Радбез ООН засудила рішення РФ про визнання "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Радбез ООН засудила рішення РФ про визнання "ЛДНР"

Радбез ООН засудила рішення РФ про визнання "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

22 лютого Сполучені Штати, Велика Британія та Франція звернулися до Ради Безпеки ООН із проханням про зустріч щодо України після того, як Росія визнала незалежними тимчасово окуповані регіони Донецької та Луганської областей.

Джерело: The Guardian

Представники Сполучених Штатів, Великобританії, Франції, Німеччини, Індії, Ірландії, ОАЕ, Кенії та Гани рішуче закликали до миру та дипломатії, щоб запобігти війні в Україні.

Виступаючи на сесії, посол США Лінда Томас-Грінфілд поставила під сумнів твердження Путіна про те, що російські війська візьмуть на себе роль «миротворців» на Донецькому та Луганському напрямках.

Він називає їх миротворцями. Це нісенітниця. Ми знаємо, хто вони насправді.

Посилаючись на недавні звинувачення Путіна, посол сказала, що його слова становлять «серію обурливих, неправдивих заяв», які мали на меті «створити привід для війни».

Путін хоче повернутися в часи, коли світом правили імперії. Це не 1919 рік, – додала вона.

Постійна представниця Великої Британії в ООН дама Барбара Вудворд наголосила на гуманітарному впливі можливого вторгнення.

Дії, які Росія обрала сьогодні, матимуть тяжкі й далекосяжні наслідки. По-перше, до людського життя. Вторгнення в Україну вивільняє на народ України сили війни, смерті та руйнування. Прагнучи перекроїти кордони силою, дії Росії демонструють кричуще зневагу до міжнародного права, – сказала вона.

Потім вислухали представника Росії Василя Небензя, який назвав попередні заяви «прямим словесним нападом» і сказав, що вони залишаться «без відповіді».

Небензя також звинуватив Захід у тому, що він «підштовхував» Україну до конфлікту та звинувачував інші країни в тому, що вони не помічають тяжкого становища тих, хто живе на Донбасі.

Більшість із вас не знайшли місця для майже чотирьох мільйонів жителів Донбасу... Наші західні колеги безсоромно напхали зброю в Україну. Дозволити нову кровопролитну на Донбасі — це те, чого ми робити не збираємося, - сказав Небензя.

Посол України Сергій Кислиця, наполягав на тому, що кордони України залишаються «незмінними», незважаючи на дії Росії.

Ми на своїй землі. Ми нічого і нікого не боїмося, нікому нічого не винні і нікому нічого не віддамо. Не повинно бути жодних сумнівів. Ми вимагаємо від Росії скасувати рішення про визнання і повернутися за стіл переговорів. Ми засуджуємо наказ про введення додаткових російсько-окупаційних військ на території України. Ми вимагаємо негайного і повного виведення окупаційних військ. Організація Об'єднаних Націй хвора. Це факт. Вона постраждала від вірусу, поширеного Кремлем. Чи піддасться вона цьому вірусу? - сказав Кислиця.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?