Раді запропонували визнати ФСБ та ГРУ терористичними організаціями
Категорія
Політика
Дата публікації

Раді запропонували визнати ФСБ та ГРУ терористичними організаціями

Раді запропонували визнати ФСБ та ГРУ терористичними організаціями
Джерело:  online.ua

У Верховну Раду внесли проєкт постанови, яким автори серед народних депутатів пропонують звернутися до Організації Об’єднаних Націй з вимогою про визнання російських силових структур терористичними організаціями.

Джерело: сайт парламенту

За офіційними даними, йдеться виключно про Федеральну службу безпеки та Головне розвідувальне управління генштабу Росії.

Авторами стали 5 нардепів від фракції “Слуга народу”, а також від парламентського угруповання “За майбутнє”.

Інформацію було розкрито пресслужбою Ради на тлі чергового інциденту в окупованому Росією Криму, який пов’язаних із затриманнями кримських татар і навіть одного з лідерів “Меджлісу кримськотатарського народу” - Нарімана Джеляла.

Нещодавно у Федеральній службі безпеки РФ виступили зі звинуваченнями проти української розвідки щодо причетності на диверсії на газогоні в окупованому Криму. Саме у цьому нібито вибуху підозрюють згаданих кримських татар.

Реакція України та США на арешти

Не вперше Кремль влаштовує жорстокі репресії проти будь-яких населення Криму, яке намагається виступати проти російського режиму. Це згадувалося під час переговорів американської делегації з офіційним Києвом напередодні.

“Дмитро Кулеба розповів делегації Конгресу США про грубі порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та чергову хвилю незаконних обшуків і затримань на півострові. Він закликав американських конгресменів сприяти посиленню тиску на Кремль з метою припинення репресій і негайного та безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних осіб”, - заявила в Міністерстві закордонних справ.

Також на ці інциденти відреагували окремо на рівні американського уряду.

“Ми закликаємо російську окупаційну владу негайно звільнити їх. Цей останній в довгій низці політично мотивованих рейдів, затримань і каральних заходів проти меджлісу і його керівництва, які зазнали репресій за протидію спробі анексії Криму Росією”, - наголосили у Державному департаменті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?