ФСБ РФ звинуватила розвідку України в диверсії на газогоні в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

ФСБ РФ звинуватила розвідку України в диверсії на газогоні в Криму

ФСБ РФ звинуватила розвідку України в диверсії на газогоні в Криму
Джерело:  online.ua

Силовики російської Федеральної служби безпеки виступили у вівторок, 7 вересня, зі звинуваченнями проти української розвідки щодо причетності на диверсії на газогоні в окупованому Криму.

Джерело: РБК

За оприлюдненими даними, російські силовики вважають винними у пошкодженні трубопроводу саме Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“Встановлено, що диверсія організована територіальним підрозділом Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Херсоні - так званої оперативної служби "Таврія" за участю забороненої в Росії організації "Меджліс кримськотатарського народу" ("Меджліс")”, - наголосили в ФСБ.

Інцидент стався ще 23 серпня неподалік від населеного пункту Перевальне у Сімферопольському районі. Вибух пошкодив газогін, чим залишив тимчасово мешканців села без палива.

Напередодні у підпорядкованому окупаційному режиму РФ Київському районному суді Сімферополя було ухвалено рішення про арешт трьох підозрюваних у цій кримінальній справі.

Відзначається, що серед цих затриманих був один з лідерів “Меджлісу” Наріман Джелялов. Відповідно до встановленого в Криму російському законодавству особам, яких визнають винними у “диверсії”, загрожує опинитися за ґратами на термін до 5 років.

Репресії у Криму

У попередні роки під різними приводами Кремль влаштовував справжню розправу над кримськотатарським народом на окупованому півострові. Наприклад, тривали арешти, обшуки й судові процеси через нібито причетність людей до терористичних організацій - які були виключно релігійними та існували в регіоні десятиріччями раніше.

США засуджують затримання 4 вересня першого заступника голови “Меджлісу” Джелялова та інших кримських татар і закликають Росію негайно їх звільнити.

У заяві також наголошується на тому, що США під час саміту Кримської платформи підтвердили, що Крим — це Україна, і продовжують непохитно підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?