Україна звернулася до США через останні витівки РФ у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна звернулася до США через останні витівки РФ у Криму

Україна звернулася до США через останні витівки РФ у Криму
Джерело:  online.ua

Російський режим Володимира Путіна продовжує акти репресії проти населення окупованого українського Криму, що спонукало Міністерство закордонних справ обговорити проблему з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з сенатором Ліндсі Гремом.

Джерело: МЗС

Відповідна зустріч на рівні міністра відбулася у Києві у понеділок, 6 вересня.

“Дмитро Кулеба розповів делегації Конгресу США про грубі порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму та чергову хвилю незаконних обшуків і затримань на півострові. Він закликав американських конгресменів сприяти посиленню тиску на Кремль з метою припинення репресій і негайного та безумовного звільнення всіх незаконно утримуваних осіб”, - наголосили в МЗС.

Відзначається, що також Київ проінформував американського партнера у ситуації з безпекою в Азовському і Чорному морях. Росія водночас із небезпечною мілітаризацією Криму обмежує вільне судноплавство в цілому регіоні.

“Президент України Володимир Зеленський приділяв пріоритетну увагу саме безпеці в регіоні під час переговорів з американською стороною у ході візиту до США. Росія становить загрозу не лише для нашої держави, але і для безпеки всієї євроатлантичної спільноти. Агресивні дії Росії в Чорному та Азовському морях вимагають рішучої відповіді міжнародної спільноти”, - нагадав Кулеба.

Також сторони обговорювали результативний візит президента Зеленського до Вашингтону й в цілому до Сполучених Штатів.

“Сенатор Ліндсі Грем зазначив, що підтримка України в протидії російській агресії та проведенні внутрішніх трансформацій залишається одним із питань, яке об'єднує демократів та республіканців… Ліндсі Грем запевнив у готовності Конгресу США і надалі підтримувати Україну у справі відновлення її територіальної цілісності, зміцнення обороноздатності, втілення амбітних внутрішніх трансформацій”, - додали у міністерстві.

На часі також було питання “Північного потоку-2”. Київ вкотре наголосив на неприпустимості запуску трубопроводу, яким РФ може шантажувати Україну та Євросоюз.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?