Зеленський висунув безапеляційну вимогу Путіну по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський висунув безапеляційну вимогу Путіну по Криму

Зеленський висунув безапеляційну вимогу Путіну по Криму
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський особисто відреагував на чергові цинічні провокації Росії в окупованому Криму. Він засудив незаконні затримання та переслідування кримських татар. Вимагає від президента РФ Володимира Путіна негайно звільнити всіх затриманих.

Джерело: Twitter Зеленського

Президент України дав зрозуміти Кремлю, що не збирається закривати очі на переслідування окупаційним режимом українців в Криму. Він вважає, що нові обшуки і затримання, в тому числі першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова - це реакція Росії на початок роботи Кримської платформи.

"Окупанти в Криму знову вдаються до переслідувань кримських татар. У їх будинках відбуваються чергові обшуки і затримання. Так РФ реагує на початок роботи Кримської платформи. Всі затримані мають бути звільнені!", - написав Зеленський в соцмережі.

Реакція МЗС на затримання Джелялова та інших кримських активістів

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест Росії через затримання Нарімана Джелялова. У відомстві назвали дії окупантів каральним рейдом проти керівників Меджлісу. У МЗС вважають, що так Путін карає їх за участь в саміті Кримської платформи.

У Мінреінтеграціі звернулися до всього міжнародного співтовариства і закликали відреагувати на чергову демонстрацію Путіним відмову дотримуватися норм міжнародного права.

"Це - ляпас усім, хто заявляв про необхідність захисту прав людини і про підтримку України. Відмова Росії звільнити захоплених людей - це підстава посилити міжнародні санкції", - вважає міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

Він також назвав сьогоднішні затримання в Криму "захмарним цинізмом" Росії. Резніков звернув увагу на те, що вони відбулися після оприлюднення доповіді генсека ООН про становище з правами людини в окупованому Криму.

Затримання в Криму

За останню добу путінські силовики затримали в Криму п'ятьох кримських татар: Азіза Ахтемова, Ельдара Одаманова, Шевкета Усеїнова, Асана Ахтемова і Нарімана Джелялова. У їх будинках влаштували обшук, після чого активістів вивезли в невідомому напрямку.

Окупанти звинувачують затриманих у нібито скоєнні вибуху в селі Перевальне Сімферопольського району - це нова сфабрикована справа про "терористичний акт". Родичі затриманих і адвокати в Криму побоюються, що у заарештованих кримських татар тортурами і психологічним тиском вибиваються потрібні карателям зізнання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?