В ЄС розповіли, що змінилося після саміту Кримської платформи
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС розповіли, що змінилося після саміту Кримської платформи

В ЄС розповіли, що змінилося після саміту Кримської платформи
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав саміт Кримської платформи потужним сигналом про те, що Крим залишається актуальною проблемою в міжнародному порядку денному.

Джерело: "Радіо Свобода"

Боррель зізнався, про що замислився ЄС після саміту Кримської платформи

За словами представника Євросоюзу, саміт став важливою подією для роздумів про те, що ще офіційний Брюссель та інші міжнародні партнери можуть зробити для підтримки людей, які продовжують страждати через жахливу ситуацію з правами людини на півострові.

"Україна може розраховувати, що підтримка постраждалого від конфлікту населення залишається для Євросоюзу пріоритетом. Це включає заходи щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам, посилення інформаційної безпеки в Україні, особливо в регіонах, які постраждали від дестабілізуючих дій Росії, а також реінтеграції ветеранів", - підкреслив європейський дипломат.

Окрім того, Жозеп Боррель запевнив, що як у своїх двосторонніх контактах, так і на міжнародних форумах Європейський Союз й надалі буде нагадувати про порушення прав людини, зокрема кримських татар, про політичні переслідування, примусовий призов на військову службу і мілітаризацію півострова Росією.

"Ми будемо підтримувати досягнення цілей Кримської платформи", - пообіцяв шеф європейської дипломатії.

Що вирішили на Кримській платформі

За підсумками історичного саміту Кримська платформа, який відбувся 23 серпня в Києві і в якому взяли участь 46 іноземних делегацій, сторони ухвалили спільну декларацію. У документі йдеться про те, що Росія є окупантом Криму — вперше на міжнародному рівні.

У декларації зафіксовано наступне:

  • невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією;

  • зобов’язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії в разі подальшої агресії проти України;

  • об’єднання зусиль усіх країн-учасниць платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?