У Путіна пригрозили Ердогану за спробу захистити Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна пригрозили Ердогану за спробу захистити Україну

У Путіна пригрозили Ердогану за спробу захистити Україну
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін і його команда всерйоз стурбовані результатами Кримської платформи, в якій взяли участь 45 країн, готових допомогти офіційному Києву повернути окупований Крим. Кремль особливо обурений позицією турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, який активно підтримує команду Володимира Зеленського в боротьбі за український півострів.

Джерело: ТАСС

Спікер Кремля Дмитро Пєсков в черговий раз попередив президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, що його підтримка і захист України може погано скінчитися.

"Ми не сприймаємо таку позицію наших турецьких колег, ми готові далі роз'яснювати турецьким колегам реальний стан справ. Російсько-турецькі відносини в цілому носять партнерський характер. Причому не просто декларативний, а який грунтується на міцному фундаменті. Але це не означає, що ці відносини вільні від суттєвих розбіжностей. Кримське питання - одна з таких розбіжностей ", - заявив Пєсков.

Прессекретар Путіна назвав участь Туреччини в Кримській платформі "недружнім кроком" щодо Росії, які ретельно фіксує офіційна Москва. Він публічно дав зрозуміти, що команда Путіна зробить все відповідні висновки і відповість на них належним чином.

Кремль загрожує всім країнам за участь у Кримській платформи

Істерика Кремля з приводу Кримської платформи поширюється не тільки на Туреччину. У Путіна вже натякали про готовність затвердити "покарання" для союзників України - аж до арешту активи і заборони на в'їзд на територію РФ. Тепер же Кремль вирішив активно діяти.

"Ми вважаємо, що будь-які розбіжності потрібно вирішувати шляхом діалогу, тому ми готові до діалогу, готові роз'яснювати реальний стан справ, готові роз'яснювати ті помилки, яких вдаються багато країн щодо Криму", - заявляє Пєсков.

Що вирішили на Кримській платформі

За підсумками історичного саміту Кримська платформа, який відбувся 23 серпня в Києві і в якому взяли участь 46 іноземних делегацій, була прийнята спільна декларація. У документі зазначено, що Росія є окупантом Криму - вперше на міжнародному рівні.

У декларації зафіксовано наступне:

  • невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією;

  • зобов'язання розглянути додаткові дипломатичні, політичні обмежувальні санкції щодо Росії в разі подальшої агресії проти України;

  • об'єднання зусиль усіх країн-учасниць платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?