МЗС Туреччини назвало Кримську платформу початком процесу з деокупації
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС Туреччини назвало Кримську платформу початком процесу з деокупації

МЗС Туреччини назвало Кримську платформу початком процесу з деокупації
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, який відвідав Київ заради саміту Кримської платформи, назвав заходи початком роботи, спрямованої на деокупацію українського півострова.

Джерело: саміт Кримської платформи

За словами турецького дипломата, понеділок, 23 серпня, став першої сторінкою мирного та довготривалого рішення щодо повернення окупованого регіону під українську юрисдикцію.

“Хочу ще раз підкреслити на необхідності підвищення світового усвідомлення значущості проблеми анексії Криму. Ми повинні повернути справність, силу міжнародного права. Ми розуміємо, що легкого вирішення проблеми при цих умовах не існує. І, на жаль, міжнародна система, включаючи механізм системи ООН, що не дуже сприятиме цьому. Так що залишається єдиний спосіб - йти мирним шляхом, дипломатичним, але йти потужно. Я вважаю, що цей саміт відкриває цю сторінку пошуку мирного, тривалого рішення повернення Криму до України, тому що Крим - це Україна”, - наголосив Чавушоглу під час заходів.

Голова турецького МЗС звернув увагу на наміри кримських татар до збереження й незалежності в Україні.

“Сім років пройшло з моменту незаконної анексії Криму. Наша підтримка територіальної цілісності України залишається міцною, наш голос сильно звучить серед інших голосів проти такого відвертого порушення міжнародного права”, - додав він.

Окупація Криму Росією

За словами очільника українського уряду Дениса Шмигаля, держава від багаторічної окупації та збройного вторгнення втратила понад 100 мільярдів доларів США.

“Україна зазнала величезних економічних втрат від окупації Криму. Загальні потенційні збитки сьогодні оцінюються експертами – більше 100 млрд доларів. Це – втрачені природні ресурси, це втрачені активи держави, це – втрачена промисловість, а головне – це негативні наслідки для людей, які потерпають від політики країни-агресора”, - додав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?