Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу

Україна жорстко відповіла на новий план Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна вдається все до нових способів зірвати переговорний процес по Донбасу, щоб звинуватити офіційний Київ в небажанні завершувати війну. На цей раз Кремль запросив на засідання ТКГ представницю бойовиків "ДНР" Майю Пірогову. Українська делегація відреагувала на провокацію.

Джерело: Telegram української делегації в ТКГ

У команді українського лідера Володимира Зеленського вважають, що спроби змусити Київ сісти за стіл переговорів з представниками бойовиків ОРДЛО є свідомим планом Путіна зірвати роботу ТКГ. В українській делегації пояснюють, що таким чином він намагається перекласти свою безпосередню і одноосібну відповідальність за послідовний зрив вирішення гуманітарних питань - обміну полоненими і розблокування роботи КПВВ.

"Російська делегація менш ніж за добу до початку засідання зробила технічне повідомлення про залучення до роботи гуманітарної підгрупи ТКГ громадянки України Майї Юріївни Пірогової, засудженої в Україні за тероризм. Українська делегація не проводить консультації з особами, засудженими за тероризм. Українська делегація відзначає - ці спроби марні. Ми закликаємо російських представників повернутися до запланованих тристоронніх консультацій ", - відповіли в ТКГ Кремлю.

Хто така Майя Пірогова і як вона з'явилася на переговорах по Донбасу

Майю Пірогову, яку в Україні заочно засудили до 10 років в'язниці, ще 16 березня на переговори запросила Росія. Українська делегація відразу ж висловила протест і відмовилася вести переговори з представницею бойовиків. Тоді Кремль погодився усунути Пирогову від переговорного процесу в політичній підгрупі.

Майя Пірогова вступила в ряди бойовиків так званої "ДНР" в 2014 році, з самого початку російської агресії проти України і окупації частини Донбасу. У 2015 році її призначили керівницею "департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР". Вона відповідала за наповнення інформаційних ресурсів бойовиків.

26 червня 2018 року Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив Майю Пірогову до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна, крім житла. З того моменту Пирогова знаходиться в розшуку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?