США і ще чотири країни вирішили створити фонд допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США і ще чотири країни вирішили створити фонд допомоги Україні

США і ще чотири країни вирішили створити фонд допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Велика Британія, США, Канада, Швеція та Швейцарія допоможуть Україні боротися з агресією Росії, в тому числі на Донбасі і в Криму. Для цього створюється фонд допомоги майже на 50 млн доларів.

Джерело: Facebook посольства України у Великій Британії

За планом, фонд допомоги Україні почне повноцінно працювати з грудня 2021 року. За три роки організатори фонду, який буде називатися "Партнерство за сильну Україну", планують залучити від донорів до 35 млн фунтів стрелінгов.

Відзначається, що гроші фонду будуть направлені на ініціативи щодо підвищення стійкості постраждалих від російської агресії областей. Зокрема, гроші виділять на фінансування технічних консультацій влади і грантових інвестицій в ініціативи, які створюють економічні можливості і поліпшують доступ до послуг жителям Криму і Донбасу.

Стратегія України по Донбасу

Як відомо, 18 серпня на засіданні Кабміну була затверджена стратегія економічного розвитку Донбасу. У ній прописаний план до 2030 року, який спочатку будуть впроваджувати на підконтрольній Україні території, а після деокупації ОРДЛО у всьому регіоні.

У документі, зокрема, визначено основні показники ефективності стратегії. Передбачається наступне:

  • до 2030 року зростання капітальних інвестицій в цих областях становитиме 25%,

  • частка складних товарів в реалізації переробної промисловості в Донецькій області збільшиться на 17%, в Луганській - на 20%,

  • рівень безробіття у віці від 15 до 70 років скоротиться на 8%,

  • рівень зайнятості в Донецькій області зросте на 56%, в Луганській області - на 60%.

Для досягнення поставлених цілей передбачений ряд заходів. У їх числі: створення базових логістичних центрів, модернізація залізничної магістралі, введення інноваційних технологій та інформаційних систем, відновлення енергетичної та газової інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?