Україна отримала новий транш МВФ — відома сума
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримала новий транш МВФ — відома сума

Україна отримала новий транш МВФ — відома сума
Джерело:  online.ua

В рамках нового розподілу Міжнародним валютним фондом спеціальних прав запозичення (СПЗ, SDR) Україна нарешті отримала 2,7 млрд доларів. Про це повідомила перша заступниця глави НБУ Катерина Рожкова.

Джерело: Facebook-сторінка Катерини Рожкової

Україна отримала від МВФ 1,9 млрд SDR, або 2,7 млрд доларів

"Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України в МВФ! Це кошти нової емісії, які Рада Директорів МВФ розподілила між країнами, пропорційно їхньому капіталу в МВФ. Чудовий подарунок до Дня Незалежності!", - наголосила представниця Національного банку.

Згодом Катерина Рожкова пояснила, що 1,9 млрд СПЗ – це еквівалент близько 2,7 млрд доларів.

Як уже згадувалося раніше, Рада керівників Міжнародного валютного фонду затвердила загальний розподіл 456 мільярдів спеціальних прав запозичень на суму, еквівалентну 650 мільярдів доларів.

В ОП повідомили, що будуть робити з новим траншем МВФ

Нещодавно радник президента з економічних питань Олег Устенко розповів, що команда Володимира Зеленського має намір направити частину коштів Міжнародного валютного фонду в золотовалютні резерви Національного банку України, а також на стимулювання економічного розвитку в країні.

"Зараз дискусія триває. Але як я розумію ситуацію, частина цих коштів може бути прийнято в золотовалютні резерви НБУ, щоб створити додаткову подушку безпеки для країни. Частина цих коштів буде використана в цьому році, але значну частину буде використано в наступного року", — підкреслив Олег Устенко.

За його словами, ці кошти спрямують не на поточне споживання, а на стимулювання економічного розвитку в країні в середньому і довгостроковому проміжку часу.

"Це історичне рішення — найбільший розподіл СПП в історії МВФ та ін’єкція світовій економіці під час безпрецедентної кризи", - прокоментувала новий транш директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?