Радіація в РФ: Грінпіс підловив Кремль на шокуючій брехні
Категорія
Події
Дата публікації

Радіація в РФ: Грінпіс підловив Кремль на шокуючій брехні

Радіація в РФ: Грінпіс підловив Кремль на шокуючій брехні
Джерело:  online.ua

Експерт російського відділення Greenpeace Рашид Алімов заявив, що російська влада приховує інформацію про рівень радіації після вибуху на військовому полігоні в Архангельській області 8 серпня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт організації.

За словами Алімова, до загалу оперативно не донесли інформації про те, що Росгідромет зафіксував підвищений рівень не тільки гамма-, але і бета-випромінювання, причому не тільки в Сєвєродвінську (8 серпня), але і в Архангельську.

"Важливо розуміти, які саме радіонукліди потрапили в навколишнє середовище. Від цього залежить накопичення в навколишньому середовищі і вплив на природу і людину. Ближче до місця трагедії рівень радіоактивного забруднення може бути вище, і там теж живуть люди. Також важливо встановити, чи відбулося забруднення акваторії. Приховувати інформацію про радіоактивне забруднення від людей просто немислимо", - заявив Алімов.

Варто зазначити, що російський Greenpeace досі не отримав відповіді на запити про рівень радіаційного фону, надіслані в Росспоживнагляд і Росгідромет в день інциденту. Окрім того, в РФ не публікують інформації про те, які радіоактивні речовини потрапили в навколишнє середовище в результаті інциденту 8 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA, наймасштабніша за останні роки акція протесту у Москві та радіаційний вибух з загибеллю шістьох громадян  не змогли зупинити Володимира Путіна  від участі у моторизованому шоу в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?