Радник Порошенко пояснив, чи можуть відкликати Томос
Категорія
Україна
Дата публікації

Радник Порошенко пояснив, чи можуть відкликати Томос

Радник Порошенко пояснив, чи можуть відкликати Томос

Радник президента України Петра Порошенка, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко заявив, що Вселенський патріархат не може відкликати Томос про автокефалію Православної церкви України, якщо тільки сама ПЦУ не буде наполягати на внесенні змін до документа.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Радник українського глави наголосив, що усе, що відбувається в українській церкві, має відбуватись відповідно до Томосу і до статуту. Відповідні положення закріплені там ж – у статуті церкви та Томосі.

"Якщо не буде порушено умов Томосу, якщо церква не буде переглядати його і не буде вносити щодо положень Томосу зміни, то ні про яке відкликання йтися не може", – каже Павленко.

Окрім того, радник глави держави додав, що "президент Порошенко і держава не втручаються у внутрішні церковні відносини".

Також він прокоментував слова почесного патріарха ПЦУ Філарета, який звинуватив Порошенка "у відступі від обіцяних домовленостей і фактичній згоді на ліквідацію Київського патріархату".

Як повідомляв ONLINE.UA, новий президент Володимир Зеленський вибачився за невдале порівняння томосу з термосом. Про це повідомив патріарх ПЦУ Філарет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?