Радник Трампа пішов у відставку після скандалу з російським послом
Категорія
Світ
Дата публікації

Радник Трампа пішов у відставку після скандалу з російським послом

Радник Трампа пішов у відставку після скандалу з російським послом
Джерело:  CNN

У понеділок ввечері, 13 лютого, радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку на тлі  повідомлень про його контакти з послом Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
Видання, посилаючись на свої джерела, пише, що Флінн подав у відставку після повідомлення про те, що Мін'юст США попередив Трампа, що його радник ввів в оману посадових осіб адміністрації про свої контакти з російським послом в США Сергієм Кисляком, а також про його потенційну уразливість до шантажу з боку Росії.
"Я необережно інформував обраного віце-президента та інших з приводу моїх телефонних розмов з послом Росії. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", - йдеться в заяві про відставку Фліна, яка з'явилася в розпорядженні телеканалу.
Джерела Reuters в Білому домі повідомляють, що тимчасово виконуючим обов'язки радника президента США з національної безпеки призначений генерал у відставці Кіт Келлогг.
Читайте також: Спецслужби США взялися за радника Трампа: в Росії обурені

Нагадаємо, видання The Washington Post повідомило, що Флінн провів п'ять телефонних розмов з послом РФ Сергієм Кисляком 29 грудня, після того, як тодішній американський президент  Барак Обама прийняв відповідні заходи у зв'язку з втручанням Росії у президентські вибори в США.
Флінн не зміг спростувати повідомлення The Washington Post про те, що під час розмови з послом РФ обговорювалося питання скасування санкцій. Крім цього, ведення переговорів з іноземними урядами від імені США приватною особою, яким тоді був Флінн, є незаконним.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Робіну Таунлі, головному заступнику радника президента США Майкла Флінна закрили доступ до секретної інформації Центрального розвідувального управління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?