Радник Зеленського пояснив, коли і як Україна поверне Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Зеленського пояснив, коли і як Україна поверне Донбас

Радник Зеленського пояснив, коли і як Україна поверне Донбас
Джерело:  apostrophe.ua

Україна зможе повернути Донбас під свій контроль через п'ять років і не військовим шляхом. З таким сміливим прогнозом виступив радник Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони Іван Апаршин, передає ONLINE.UA з посиланням на  Апостроф.

"Щодо повернення Криму і Донбасу. Якщо на сьогодні Донбас - це перспектива на п'ять років, то територія Криму - це перспектива більш віддалена. Але я не бачу сьогодні можливості повернути наші території військовим шляхом. Я можу спланувати військову операцію. я знаю людей, які здатні її провести. Ми можемо виконати будь-які розрахунки аж до калібрів. Але я б не радив нікому взагалі розглядати можливість повернення наших територій шляхом проведення військової операції. Втрати будуть величезними. На сьогодні це вже упущений шанс 2014 року", - сказав Апаршин.

 Окрім того, радник новообраного президента наголосив, що вести безпосередньо переговори з президентом Росії Володимиром Путіним - це програшна ситуація.

"Як тільки ми з вами почнемо це робити, наші партнери, які зараз підтримують Україну, від нас відвернуться. Вони ж розуміють, яка тут може бути перспектива. Але як, все ж, забезпечити повернення цих територій? Я ж розумію, що поїхати сьогодні в Москву і домовлятися безпосередньо з президентом Володимиром Путіним - це абсолютно програшна ситуація. З ним не можна говорити прямо, тому ми повинні все ж просити допомоги у наших партнерів", - додав Апаршин.

Він також підкреслив, що потрібно зробити все для того, аби Сполучені Штати все ж були залучені в цей процес. За словами радника Зеленського, це позиція потужного гравця, до якого прислухаються.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський  політолог пояснив, чому Зеленський зможе переграти Путіна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?