Радник Зеленського спрогнозував, що буде з економікою України в 2021 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Радник Зеленського спрогнозував, що буде з економікою України в 2021 році

Радник Зеленського спрогнозував, що буде з економікою України в 2021 році
Джерело:  online.ua

Радник президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко спрогнозував економічне зростання країни в 2021 році. Але для того, щоб економіка відновилася, на його думку, влада повинна виплніть кілька умов. Вони стосуються поліпшення інвестиційного клімату та врегулювання судової системи в Україні. На думку Устенко, Україна приваблива для інвесторів, а українська продукція приваблива для зовнішніх ринків. Також Устенко вважає, що додатковим імпульсом для економічного зростання можуть бути державні програми стимулювання економіки, такі як "Велике будівництво", і спорудження великих інфраструктурних об'єктів, оскільки вони сприяють появі робочих місць і підтримують вітчизняне машинобудування. Що буде з економікою України в 2021 році за прогнозом радника Зеленського, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Якщо говорити взагалі про 2021 рік, ми очікуємо, що це буде рік економічного зростання, рік поступового відновлення і всієї глобальної економіки, і, звичайно, української економіки. Очікування на 2021 рік позитивне", - заявив Устенко.

Він нагадав, що в останні місяці на зовнішніх ринках росли ціни на ті сировинні групи, які експортує Україна, зокрема метали і продукцію сільського господарства, і є очікування, що така ситуація збережеться і надалі. Також позитивно на економіці України відіб'ються вибори в США і інавгурація нового президента Америки Джо Байдена, після якою пішли в зростання всі фондові ринки. Устенко пояснив, що для України це відкриває нові перспективи інвестування.

"В цілому міжнародні ринки виросли більш ніж на 15% за цей час. Це означає, що інвестори, які раніше шукали «тихі гавані», зараз починають шукати можливості для інвестування. Це означає, що Україна, яка знаходиться в групі країн з ринками, що розвиваються, може вже активно конкурувати за ресурс і розраховувати на глобальний захід інвестицій", - пояснив радник Зеленського.

У той же час Устенко нагадав, що економічне зростання України безпосередньо пов'язане з "домашнім завданням" нашої держави. Мова йде про створення якісного інвестклімату, захисту права власності, поліпшення судової системи. Також радник Зеленського підкреслив, що нові закони і дії України не повинні порушувати домовленості в рамках зони вільної торгівлі з іншими країнами, про що раніше нагадував президент країни. Тому, за його словами, в так званий законопроєкт про локалізацію потрібно буде внести правки, щоб він узгоджувався з міжнародними домовленостями України.

Як відомо, проєкт закону про локалізацію передбачає, що в державних закупівлях певних видів техніки не зможуть брати участь іноземні компанії. У ньому виділено 4 основні підгалузі машинобудування - залізничний транспорт, міський пасажирський транспорт, комунальна та спецтехніка, а також енергетичне машинобудування, для яких пропонується локалізацію на рівні 25-40%. Даний законопроект депутати вже прийняли в першому читанні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 січня 2021 року в Україні підвищили зарплати вчителям та іншим бюджетникам. Зокрема, зарплати вчителів зростуть на 20%, а медиків на 30%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?