В Україні підвищили зарплати вчителям та іншим бюджетникам
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні підвищили зарплати вчителям та іншим бюджетникам

В Україні підвищили зарплати вчителям та іншим бюджетникам
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2021 року в Україні підвищили зарплати вчителям та іншим бюджетникам. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабміну 20 січня, якою було затверджено нову тарифна сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Зокрема, зарплати вчителів зростуть на 20%. На підвищення виплат в бюджет закладено 100 млрд гривень. Скільки тепер будуть платити вчителям і бюджетникам, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на на повідомлення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаль в Тelegram.

"Зарплати вчителів зростуть на 20% вже в цьому місяці. Уряд затвердив нову тарифну сітку для розрахунку зарплат працівникам бюджетних установ. Уряд виділив в цьому році на зарплати вчителям майже 100 млрд грн. Тому сьогоднішнє рішення абсолютно прораховано і забезпечено відповідними фінансами", - йдеться в повідомленні Шмигаля.

Як відомо, проєкт постанови "Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", який затвердили 20 січня, передбачає, що з 1 січня 2021 року посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери розраховуються виходячи з розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду ЄТС - 2 670 гривень. При цьому з 1 грудня 2021 року заплановано підвищення ще на 8,3% - 2 893 гривні. Важливо відзначити, що зараз посадовий оклад працівника 1-го тарифного розряду становить 2 225 гривень. Таким чином, за 2021 рік оклад виросте майже на 30%.

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року в Україні на 20% підвищили мінімальну зарплату. Відтепер вона становить 6000 гривень. У тих українців, чия зарплата розраховувалася з прив'язкою до мінімалки - дохід зросте. Крім того, було заплановано і друге підвищення мінімалки до 6,5 тисяч гривень з 1 грудня 2021 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після гучних скандалів і численних конфліктів навколо бюджету на 2021 рік глава Кабміну Денис Шмигаль звернувся до українців і поділився з українськими громадянами відмінними новинами. Він запевнив, що мінімальна зарплата в Україні виросте до 6,5 тисяч гривень, а пенсіонерам збільшать виплати, як і планувалося раніше, незважаючи на скорочення фінансування ПФУ на 8 млрд гривень. Шмигаль підкреслює, що в бюджеті передбачені рекордні витрати на медичну галузь, завдяки чому зарплати у медиків виростуть на 30%. Також на 26% піднімуть зарплати вчителям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?