Радник Зеленського виступив з цікавою пропозицією
Категорія
Економіка
Дата публікації

Радник Зеленського виступив з цікавою пропозицією

Радник Зеленського виступив з цікавою пропозицією

Радник президента Володимира Зеленського з економіки, фінансів та податкових питань Данило Гетманцев заявив, що ВВП–варранти, випущені в ході реструктуризації українського боргу в 2015 році, є "міною уповільненої дії". На його думку, слід розглянути можливість дострокового їх викупу.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

"Одночасно з бездоганним обслуговуванням існуючого боргу необхідно вести проактивну політику з управління ним, яка полягає в переговорах з нашими кредиторами щодо дострокового викупу боргових зобов'язань (в першу чергу, VRI) на вигідних для України умовах...", - написав він.

Окрім того, радник Зеленського охарактеризував VRI як "закладену фінансову міну уповільненої дії надруйнівної сили".

"Цінні папери, випущені на кабальних умовах, не тільки можуть стати стримуючим фактором економічного зростання, до якого ми всі прагнемо, а й призведуть до виплат, які кратно перевищують реструктуризований в 2015 році борг", - вважає експерт.

Серед інших заходів цієї політики Гетманцев назвав залучення кредитних ресурсів у гривні і перекредитування існуючого боргу на більш дешевий.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард виступила на завершенні саміту "великої двадцятки" (G20) і заявила, що існуючі торговельні конфлікти становлять основну загрозу для зростання світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?