Раду асоціації Україна-ЄС перенесли на нову дату - пояснення Кабміну
Категорія
Політика
Дата публікації

Раду асоціації Україна-ЄС перенесли на нову дату - пояснення Кабміну

Раду асоціації Україна-ЄС перенесли на нову дату - пояснення Кабміну
Джерело:  online.ua

Дату проведення нового засідання Ради асоціації України та Євросоюзу вирішили змінити, оскільки локдаун через коронавірус не дозволяє її організувати. Заходи мали б відбутися 8 грудня у бельгійському Брюсселі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Ольги Стефанішиної, віцепрем'єрку з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

За її словами, нова дата — лютий 2021 року. Європейська сторона не хоче проводити зустрічі в онлайн-форматі.

"... ми погодили доцільність її перенесення на лютий 2021 року. Між тим, домовилися зберігати діалог на високому політичному рівні в можливості швидкої фізичної візиту української делегації в Брюссель", - пояснила Стефанішина.

Під час нового засідання Ради асоціації обговорюватимуть питання щодо оцінки виконання домовленостей в рамках відповідної угоди. За підсумками обговорення буде вирішено питання про оновлення документу, а також підписання нової угоди про спільний авіаційний простір.

Стефанішина зауважила, конкретну дату оберуть після переговорів офіційного Києва з очільником дипломатії ЄС Жозепом Боррелем та комісаром з питань сусідства й розширення Олівером Варгеї. Ці контакти заплановані на наступний тиждень.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу звертає увагу команди глави держави Володимира Зеленського на те, що останні скандальні рішення Конституційного суду України поставили під сумнів досягнення офіційного Києва в боротьбі з корупцією, а також нагадали про вкрай важливе значення серйозної судової реформи для нашої країни.

Це наголошується в щорічному звіті Євросоюзу щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?