Ракетним ударом по дамбі в Кривому Розі армія РФ намагалась зупинити наступ ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ракетним ударом по дамбі в Кривому Розі армія РФ намагалась зупинити наступ ЗСУ

Ракетним ударом по дамбі в Кривому Розі армія РФ намагалась зупинити наступ ЗСУ
Джерело:  online.ua

Керівник координаційного штабу Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що ракетним ударом по дамбі у Кривому Розі кремлівська армія могла намагатись зупинити подальший наступ українських військових в регіоні. 

Джерело: брифінг Наталії Гуменюк

Навіщо окупанти зруйнували дамбу у Кривому Розі

Зокрема, журналісти цікавились поширенням у соцмережах припущення про те, що росіяни таким чином намагалися спричинити розлив річки Інгулець для того, щоб зробити більш важким просування українських військових, які перебувають під Херсоном.

Будь хто, хто вивчав географію, зокрема, економічну географію, зрозуміє, що дійсно такий вплив є. Такий взаємозв’язок зрозумілий… Дійсно, річка пов’язана з цим, що її наповненість коригується дамбами, тому відбуваються такі атака. Ворог намагається з’ясувати, які сили природи або урбанізації можуть їм допомогти, - зазначила Гуменюк.

В той же час, вона додала, що атака ворога по об’єктах критичної інфраструктури, це також черговий етап ведення ними бойових дій. Гуменюк нагадала про вчинені окупантами атаки на українські об’єкти критичної інфраструктури - теплові станції, підстанції, нафтові сховища.

Удари по таких об’єктах завдають також психологічний і соціальний тиск на суспільство, - наголосила керівник пресцентру ОК "Південь".

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що новий ракетний удар кремлівської армії був спрямований у дамбу в Кривому Розі.

Кривий Ріг знову під ворожим вогнем. Росіяни скерували свої ракети по критичній інфраструктурі. Серйозні руйнації гідротехнічних споруд, - зазначив Резніченко.

Між тим російські ЗМІ із посиланням на на окупаційну "адміністрацію" Бердянська повідомляють про загибель так званого "глави адміністрації" окупованого Бердянська Олега Бойка вбито разом з дружиною.

У свого гаража було вбито заступника голови військово-цивільної адміністрації м. Бердянська з питань житлово-комунального господарства Олега Бойка та його дружину Людмилу Бойко, яка очолювала міську територіальну виборчу комісію з проведення референдуму, - повідомляють журналісти видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?