Рамадан 2020: головні правила та заборони мусульманського посту
Категорія
Культура
Дата публікації

Рамадан 2020: головні правила та заборони мусульманського посту

Рамадан 2020: головні правила та заборони мусульманського посту
Джерело:  online.ua

23 квітня, із заходом сонця, у мусульман розпочинається священний місяць Рамадан - варто звернути увагу на те, що він вважається найважливішим у році для послідовників ісламу та одним із 5 стовпів, на яких тримається дана релігія. Всі давно знають, що Рамадан – місяць обов’язкового мусульманського посту. Дата цієї події вираховується кожний рік, оскільки в ісламському календарі використовується не сонячний, а місячний календарний місяць, який коротший за григоріанський на 11 діб. Найважливішу інформацію про правила та заборони під час Рамадану для вас зібрав ONLINE.UA.

Варто зазначити, що цьогоріч піст починається зі сходом сонця 24 квітня, а закінчиться – 23 травня, після чого наступного дня, 24 травня, буде свято Ураза-байрам. Цього місяця, згідно з віруваннями мусульман, пророком Мохаммедом під час його духовного усамітнення в печері Хіра були відкриті перші вірші Корану. Окрім того, зазначається, що під час Рамадану "відчиняються ворота раю і закриваються двері пекла, а шайтани сковуються ланцюгами".

Правила й заборони посту під час Рамадану

Місяць Рамадан – це період, під час якого кожен мусульманин повинен зосередитися на своїй вірі, проводити п’ятикратну щоденну молитву (намаз) та, звичайно, не забувати про пожертвування для всіх нужденних. Окрім того, у Рамадан бажано здійснити паломництво в Мекку. Як відомо, це священне місце для всіх віруючих, яке розташоване в Саудівській Аравії.

Варто звернути увагу на те, під час Рамадану мусульмани дотримуються суворого посту. В першу чергу – це відмова від прийому їжі і рідин, куріння, розваг та статевих зносин у світлий час доби – тобто від початку часу ранкової молитви до заходу сонця. Що важливо розуміти, гріховними вважаються навіть думки. Порушення посту в Рамадан також вважається важким гріхом. Саме тому з 24 квітня потрібно дуже відповідально ставитися до всіх його правил. Якщо ж людина порушить їх, то після Рамадану необхідно заповнити кількість пропущених днів.

Що цікаво, не вважаються порушенням ті випадки, коли людина порушила звичаї випадково. Посту мають дотримуватися всі повнолітні мусульмани (тобто ті, що досягли моменту статевого дозрівання), які перебувають при здоровому розумі (усвідомлюють і контролюють свої вчинки) та яким поститися дозволяє фізичне здоров’я. Водночас звільняються від дотримання посту, відповідно, неповнолітні, вагітні та жінки, що годують немовлят, хворі та люди літнього віку, а також подорожні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 19 квітня предстоятель Православної церкви України Епіфаній зустрів в Україні благодатний вогонь з Єрусалима. Зазначається, що зранку літак МАУ доставив амфору з благодатним вогнем із Тель-Авіва до Києва. Яскраві фото та усі деталі можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?