"Рамштайн-7": Україні передадуть артилерію та ППО і зимове спорядження
Категорія
Україна
Дата публікації

"Рамштайн-7": Україні передадуть артилерію та ППО і зимове спорядження

"Рамштайн-7": Україні передадуть артилерію та ППО і зимове спорядження
Джерело:  online.ua

За результатами сьомої зустрічі країн-членів НАТО у форматі "Рамштайн" було вирішено, що Україна отримає системи ППО, артилерію та зимове спорядження. 

Джерело: заява керівника Генштабу армії США, генерала Марка Міллі

Що вирішили за підсумками чергової зустрічі у форматі "Рамштайн" 

Генерал Міллі зазначив, що Україна отримає системи ППО, снаряди для РСЗВ, системи ствольної артилерії, снаряди, а також зимове спорядження.

Греція сьогодні оголосила про готовність відправити Україні 155-мм боєприпаси. Польща також надасть ЗСУ додаткову артилерію та боєприпаси, а також засоби ППО ближньої дії, - зазначив Міллі.

Також повідомлялося, що за підсумками "Рамштайн-7" Україна отримає дві ракетні установки HAWK від Іспанії, установки РСЗВ від Німеччини, 500 млн доларів від Канади на озброєння та зимове спорядження, пакет допомоги від Швеції на 270 млн доларів та ін.

У той же час голова Пентагону Ллойд Остін переконливо зазначив, що взимку перевагу на полі бою матимуть саме українські військові.

Ми надали Україні величезну кількість зимового спорядження. Росії буде складно завезти те спорядження, яке їм потрібно для активної війни взимку, - зазначив Остін.

МІж тим генерал Міллі зазначив, що в армії РФ не має ніяких шансів захопити всю територію України, однак швидко вигнати їх з окупованих територій буде складно.

Україна є доволі великою країною. Це не маленька частина території. Імовірність того, що Росія досягне своїх стратегічних цілей із захоплення України, розгромлення України - імовірність того, що це станеться, близька до нуля, - зазначив керівник Генштабу армії США.

При цьому, як сказав американський генерал, Росія наразі окупувала приблизно 20% українських земель, що є немалою територією.

Він нагадав, що Росія здійснила вторгнення в Україну із залученням близько 170-180 тис солдат, об'єднаних у різні сухопутні підрозділи, які зазнали величезних втрат. Потім Росія провела часткову мобілізацію і посилила свої війська.

Як сказав Міллі, Росія досі має значну бойову міць на території України. Одночасно, генерал США зазначив, що Україна має успішну оборону. За його словами, українці здійснили колосальну роботу у протидії російському наступу. Він вважає неймовірним те, що здатні робити українці в оборонному плані.

Міллі зауважив, що на початку вересня українці перейшли у контрнаступ і здобули великий успіх в районі Харкова і ще більший успіх у Херсоні.

Проте, він зазначає, що Херсон і Харків фізично та географічно є відносно малими територіями у порівнянні з усіма іншими територіями, які досі окуповані російськими військами.

Тож воєнне завдання, аби у воєнному плані фізично прогнати росіян з України, - є дуже складним завданням. Це не станеться у наступні декілька тижнів, якщо російська армія повністю не розвалиться, що є малоймовірним, - підкреслив Міллі.

Тому, він вважає, що імовірність того, що зовсім скоро Україна військовим чином витіснить усі російські війська з окупованої території, у тому числі з Криму, не є високою. Міллі допускає, що можливо політичним чином Росія ухвалить рішення вийти з України, з огляду на великі військові втрати, але це лише імовірність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?