Разумков анонсував новий виборчий кодекс: що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Разумков анонсував новий виборчий кодекс: що потрібно знати

Разумков анонсував новий виборчий кодекс: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Спікер українськго парламенту Дмитро Разумков заявив, що у Верховній Раді підготують новий варіант Виборчого кодексу, який закріпить пропорційну систему з відритими списками, передає ONLINE.UA.

"У будь-якому випадку буде новий варіант: або доопрацьований минулий, або новий Виборчий кодекс. Бо з одного боку треба зробити якісний документ, якісний закон, по якому після цього можна буде проводити нормальні вибори в Україні, але – на це піде деякий час. Тому говорити, що це буде скоро – не дуже коректно", - сказав спікерт.

Дмитро Разумков також наголосив, що ця дискусія на часі, бо наступні вибори починаються після того, як закінчуються попередні, тому займатися підготовкою закону треба завчасно.

 На запитання, чи буде в новому законі закладатися пропорційна система з відкритими списками, Разумков сказав: "Думаю, що так". За його словами, згідно з останніми опитуваннями, 66% людей хочуть, щоб вибори були саме за пропорційною системою.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Разумков пояснив, чому 3 вересня народні депутати голосували за законопроєкт про скасування недоторканності авторства п’ятого президента Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?