Разумков анонсував позачергове засідання Ради через тарифні проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков анонсував позачергове засідання Ради через тарифні проблеми

Разумков анонсував позачергове засідання Ради через тарифні проблеми
Джерело:  online.ua

На цьому тижні Верховна Рада може зібратися на позачергове засідання, щоб розглянути тарифні законопроєкти, зареєстровані в парламенті. Це засідання анонсував спікер парламенту Дмитро Разумков в ході погоджувальної ради 1 березня. Він підкреслив, що парламентарям доведеться нарешті вирішити проблемне питання з житлово-комунальним сектором, яке серйозно бентежить українців. Він пояснив, що його рішення пов'язане з цілою низкою законопроєктів, без яких не вдасться врегулювати тарифну політику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВРУ.

"Питання, яке хвилює українців, пов'язане з житлово-комунальним сектором. В тому числі і тарифні проблеми, які також сьогодні турбують людей. Знаю, що є законопроєкти, які включені до порядку денного засідань недел. Але є пропозиція кількох депутатських фракцій і груп про проведенні позачергового засідання, пов'язаного з низкою законопроєктів, які допомогли б врегулювати це питання в сфері житлово-комунального господарства ", - заявив Разумков.

Спікер парламенту нагадав, що тарифні проблеми є не єдиним викликом, перед яким стоїть Верховна Рада. Крім тарифних проблем, парламентарям потрібно створити умови для боротьби з коронавірусом і умови для розвитку економіки.

Варто нагадати, що нещодавно Разумков підписав постанову, яка передбачає миттєві заходи для подолання кризи з тарифами в Україні. Документ спрямований на соціальний захист населення через підвищення цін на комунальні послуги. Мова йде про збільшення витрат на пільги і житлові субсидії українцям, які підуть на сплачення комуналки і придбання енергоносіїв. До цього уряд схвалив виділення 1,4 мільярда гривень на надання компенсації на оплату електричної енергії, спожитої в першому кварталі 2021 року. Причина - скасування окремих понижених тарифів деяким категоріям споживачів.

Важливо нагадати, що державне регулювання тарифів на газ в Україні, на що цієї зими пішов уряд, стало одним з моментів, через які МВФ відмовився виплачувати другий транш по кредиту. У Фонді наполягають на тому, щоб тарифи на газ і електроенергію для населення значно підвищили, на що поки не погоджується українська влада.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли G7 нагадали команді Зеленського про зобов'язання України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?