Разумков нарешті пояснив, що Рада і Зеленський зроблять з рішенням КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков нарешті пояснив, що Рада і Зеленський зроблять з рішенням КСУ

Разумков нарешті пояснив, що Рада і Зеленський зроблять з рішенням КСУ
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді готові оперативно реагувати разом з президентом Володимиром Зеленським на скандальне рішення КСУ про визнання неконституційним кримінальну відповідальність за неправдиві дані у деклараціях посадовців. З таким попередженням виступив спікер Дмитро Разумков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика під час візиту до Німеччини.

За словами спікера, парламент доопрацьовуватиме законодавство в антикорупційному напрямку. При цьому враховуватиметься позиція суду, який стверджував про тиск на суддів.

"Але якщо ми виходимо з антикорупційної реформи, вона більш ніж важлива для держави... Ви бачите реакцію наших іноземних партнерів. Вона, м'яко кажучи, досить серйозна. І ті досягнення, які були зроблені протягом кількох років... я говорю і про НАБУ, і про САП, і про Вищий антикорупційний суд — це все маленькі, але важливі кроки у боротьбі з корупцією", - пояснив Разумков.

Водночас він торкнувся теми наслідків після рішення КСУ.

"Я впевнений, що досить швидко буде реакція з боку парламенту та президента. І ми будемо на законодавчому рівні допрацьовувати ті механізми, які є на сьогодні, для того, щоб система продовжувала працювати", - резюмував Разумков.

Нагадаємо, КСУ пояснив своє рішення нібито згаданим тиском з боку антикорупційних органів. Через неможливість скасувати кримінальну відповідальність за неправдиве декларування суто суддів, відомство скасувало відповідальність для усіх посадовців.

Як повідомляв ONLINE.UA, рішення КСУ може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу. Це наголошується у листі посла України при Євросоюзі Миколи Точицького на адресу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. В ЄС попередили офіційний Київ, що скандальне рішення КСУ є достатньою підставою для початку запуску Європейською Комісією механізму тимчасового призупинення дії безвізового режиму

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?